Гуардиола се разчувства: Юрген ще ми липсва много

Той беше важна част от живота ми, заяви мениджърът на Ман Сити

Спорт
16:41 - 20 Май 2024
1999
Гуардиола се разчувства: Юрген ще ми липсва много

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се сбогува по емоционален начин с дългогодишния си конкурент Юрген Клоп, който досега беше начело на Ливърпул.

Преди последния си мач като мениджър на мърсисайдци Клоп пренебрегна голямото разследване срещу “гражданите”, изтъквайки заслугата на Гуардиола за четирите им поредни титли.

“Всеки знае за тези 115 обвинения срещу клуба, но нямам представа какво означава това. Знам единствено техния брой. Каквото и да се е случвало в Манчестър Сити, Пеп Гуардиола е най-добрият мениджър в света и това е наистина важно. Ако сложиш който и да е друг мениджър в този клуб, той не би спечелил четири поредни титли. Това е заслуга на него и момчетата му.

Това означава ли, че могат да правят каквото си искат? Не, но не знам какво са направили, ако въобще са направили нещо, и не съм тук да определям това. Ще видим какво ще стане. Разбира се, бих искал някой ден да знам дали в клуба са виновни. Всеки иска да знае, но аз ще бъда другаде.

Качеството на Пеп прави разликата, така че аз не се притеснявам за тези неща. Ще видим, това не е мой проблем и съм доволен с това, което имаме, както и с това, което сме постигнали”, коментира германският специалист.

От своя страна, Гуардиола благодари на Клоп за ласкавите думи и призна, че ще му липсва голямото съперничество между двамата.

“Много ще ми липсва. Юрген беше много важна част от живота ми. Той ме тласна към друго ниво като мениджър. Мисля, че двамата имаме невероятно взаимно уважение. Имах чувството, че той ще се завърне. Просто искам да му благодаря много за неговите думи. Той лично знае, че зад мен има много, много неща, които клубът ми осигурява и дава. В противен случай не бих могъл да се справя сам.

Достатъчно смирен съм, за да разбера, че Юрген ми е помагал много пъти. Помага ми чрез своя отбор. Той беше огромен конкурент в живота ми. Много пъти така и не успявах да намеря начин, с който да накажа отбора му, както съм успявал с други тимове. С него ми беше много трудно. Желая му всичко най-добро и се надявам последният му мач да е бил специален, защото той го заслужава”, коментира Гуардиола, след като триумфира със Сити за четвърта поредна победа в Премиър лийг.