Гуардиола: Сервираме за Уимбълдън

Нека дойдат хората в неделя, призова мениджърът на Ман Сити

Спорт
11:53 - 15 Май 2024
1726
Гуардиола: Сервираме за Уимбълдън

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори след победата с 2:0 над Тотнъм в отложен мач от 34-ия кръг на Висшата лига, която доближи „гражданите“ до титлата. При успех срещу Уест Хем у дома в последния кръг Сити ще спечели Висшата лига.

„Тенисистите казват, че „сервират за Уимбълдън“, последният мач е най-трудният. Знаем за какво играем. Напрежението е налице. Ще имаме един ден почивка, два дни за подготовка и след това ще дадем всичко от себе си“, започна Гуардиола.

„Харесва ми, че играчите бяха щастливи в съблекалнята, но знаят, че нищо не е свършило. Не видях допълнителни празненства. Те отлично знаят, че ще бъде трудно“, сподели испанският специалист.

„Хората трябва да дойдат на „Еитхад“ в неделя, знаейки, че ще бъде трудно. Те трябва да дойдат със семействата си и да внесат енергията. Всичко, което трябва да направим, е да спечелим този мач. Имаме шанса да изживеем тази възможност“, продължи той.

„Сега футболистите трябва да бъдат концентрирани и спокойни. Мисля, че този мач ще бъде подобен на онзи срещу Астън Вила, когато станахме шампиони, по отношение на емоциите и трудностите“, добави Гуардиола.

„Познавам моите играчи и как ще се справят с напрежението. Трябва да останем в играта. Ще трябва да се опитаме да го направим.“

Относно смените на Едерсон и Кевин Де Бройне през второто полувреме, когато бразилският вратар избесня, Пеп обясни: Едерсон имаше проблем с окото. Не можеше да вижда добре и лекарят каза да го сменя. Де Бройне е с контузия в глезена.“