Гуардиола след зрелищното 4:4 с Челси: Това е добра реклама за Висшата лига

Горд и щастлив съм, заяви наставникът на лондончани Почетино

Спорт
11:53 - 13 Ноември 2023
1859
Гуардиола след зрелищното 4:4 с Челси: Това е добра реклама за Висшата лига

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели, че зрелищното равенството 4:4 срещу Челси е направило добра реклама на Висшата лига. Според него резултатът е напълно справедлив, с оглед показаното от двата тима.

Гуардиола не пропусна да поздрави играчите си за себераздаването и определи Челси за корав опонент, който винаги играе силно срещу водещите отбори.

„Беше добра реклама за Премиър лийг. И двата отбора искаха да спечелят. Не очаквах нещо различно, Челси има фантастичен отбор и разполагат с чудесни играчи. Знаем, че те винаги играят добре срещу силните отбори. Ние наложихме нашата игра, но беше трудно да контролираме събитията на терена, а те имаха качеството на Палмър и Мудрик. С техния дрибъл и скорост е трудно да се контролира играта“, заяви след края на мача Гуардиола.

„Стана напрегнат мач, но се получи справедлив резултат. Поздравления за отбора, сега излизаме в почивка, класирахме напред в Шампионската лига. Сега остава да се върнем и да продължим да играем“, добави Пеп Гурадиола.

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино сподели, че е горд и щастлив от този сблъсък. Според него подобни преживявания са много важни за отбора и значително ще подобрят играчите.

„Много съм горд и щастлив. Играчите заслужават да бъдат похвалени, защото представянето тази вечер беше невероятно. Срещнахме се с отбор, който според мен е най-добрият в света“, започна аржентинецът.

„Има много неща, с които се гордея, защото водехме мача по наистина добър начин. Разбира се, винаги има какво да се подобрява, но това е процес. Тези преживявания са много важни и значително ще подобрят играчите и отбора“, добави той непосредствено след края на мача.

Иначе Челси и Манчестър Сити предоставиха истински спектакъл на "Стамфорд Бридж", който със сигурност ще е сред кандидатите за мач на сезона.

По този начин „гражданите“ събраха 28 точки на първото място във временното класиране, докато „сините“ от Лондон са десети с 16.

Срещата започна на бързи обороти, но без опасни положения пред двете врати. В 19-ата минута Конър Галахър нанесе плътен удар от границата на наказателното поле, но Едерсон улови.

В 23-ата минута Марк Кукурея задържа Ерлинг Холанд, ситуацията бе преразгледана с ВАР и Антъни Тейлър посочи бялата точка. Норвежкият нападател се нагърби с изпълнението на дузпата и с удар в долния десен ъгъл изведе Сити напред в резултата – 0:1.

В 28-ата минута Рийс Джеймс отлично изпълни пряк свободен удар точно под напречната греда, но Едерсон изби в корнер. При последвалото изпълнение Конър Галахър качи топката на главата на Тиаго Силва, който изравни – 1:1.

В 34-ата минута Фил Фодън стреля от ръба на наказателното поле, но покрай десния страничен стълб.

Три минути след това Челси реализира второ попадение. Рийс Джеймс пусна великолепен пас за Рахим Стърлинг, който с перфектен удар по земя преодоля Едерсон, пълен обрат и 2:1.

В 42-рата минута Ерлинг Холанд можеше да изравни с удар по земя, който Роберт Санчес успя да предотврати.

В добавеното време на първата част Сити все пак стигна до изравнително попадение. Бернардо Силва елегантно центрира към Мануел Аканджи, който скочи високо и с глава заби топката в мрежата на Санчес – 2:2.

Второто полувреме започна по перфектен начин за Манчестър Сити. В 47-ата минута Хулиан Алварес намери Ерлинг Холанд в наказателното поле, а той остави испанския страж безпомощен и покачи на 3:2 в полза на Сити.

Час игра след началото Коул Палмър направи добър пробив, стреля към долния десен ъгъл, но Едерсон успя да спаси.

В 67-ата минута Челси отново се докопа до изравнително попадение. Отскочила топка попадна в краката на Николас Джаксън, който от близка дистанция не сгреши и я прати в мрежата на Едерсон.

В 75-ата минута Стърлинг намери Мало Густо в наказателното поле, французинът стреля, но над напречната греда.

В 86-ата минута Родри пробва късмета си от границата на наказателното поле, а топката влетя в мрежата на Робер Санчес – 4:3 за Манчестър Сити.

В добавеното време на срещата Рубен Диаш събори Армандо Броя в наказателното поле и последва дузпа. Коул Палмър застана зад топката и отмъсти на бившия си отбор, оформяйки крайното 4:4.