Гуцанов и Атанасова захапаха Михалев: Много сте малък , стига с тоя объркан пиар

Депутатът от ДБ вбеси БСП и ГЕРБ със странна реч, "Възраждане" му се присмяха

Новини
14:20 - 01 Февруари 2023
5155
Гуцанов и Атанасова захапаха Михалев: Много сте малък, стига с тоя объркан пиар

За пореден ден, депутатът от ДБ Стоян Михалев предизвика яростта на ГЕРБ, а днес и на БСП със своя реч от парламентарната трибуна, в която в контекста на жертвите на комунистическия режим намеси Бойко Борисов и социалистите.   

Музикантът-политик припомни думите на лидера на ГЕРБ, че БСП се е променила, което буквално взриви депутатите на най-голямата парламентарна група. 

Михалев се впусна в обяснения за пакта Молотов- Рибентроп, като поясни, че Сталин нарежда огромна ресурсова помощ с желязна руда, жито, което е изключителна подкрепа за Хитлер, без която той нямаше да влезе в Европа и да нанесе огромните поражения. 

Това изключително изстъпление не бива да се повтаря, призова депутатът.

На трибуната излезе Борислав Гуцанов, който коментира историческите му ретроспекции: "Г-н Михалев, не ви ли е неудобно, вие да обсъждате Втората световна война, като има над 50 милиона жертви?!, попита той.

А вие да коментирате как да се подели света. Вие музикант ли сте, историк ли сте? Твърде сте малък, за да обсъждате БСП, изригна социалистът. Тази партия е на 130 години и има огромен принос, поясни социалистът.

Правете си го на вашите партийни събирания, не от залата на НС, призова вбесеният Гуцанов.

След него, срещу Михалев скочи Тома Биков от ГЕРБ. "Забъркахте Борисов, слава Богу не го обвинихте за Гладомора, като го цитирахте, че казва, че БСП се е променила. Да, потвърждава се тая негова теза. Преди няколко месеца бяхте в коалиция сега ги нападате, удари по демократа острието на ГЕРБ.

Щом вече сте против БСП, значи и вие, и те са се променили, заключи иронично Биков.

"Г-н Михалев, удобно е във всякакви теми да замесвате името на Борисов, и то в контекста на някакви думи, казани на някаква среща. Но вашият нов партньор в новото ДС- обединение, както се самонаричате, председателят на ПП днес в тв ефир заяви, че се очертава коалиция, която е отворена за сътрудничество с БСП, атакува Десислава Атанасова.

Е, хайде, г-н Михалев, в дуплика да изясните – дали сте в морфичен дисанонс, обсадени от апостоли на Сатаната, които най-вероятно ви карат да говорите противоположни неща. Не стига, че до вчера управлявахте с БСП, днес председателят на вашето ДС-обединение обяви, че отново имате намерение, да управлявате, а вие в изказването си нападате бившите си и вероятно бъдещи коалиционни партньори, изригна шефката на ПГ на ГЕРБ.

Престанете с тоя странен объркан политически пиар, призова Михалев Атанасова.

Демократът обаче опита да се защити, като призова да се спре дребното политиканстване. За мен е достатъчно, че днес сме пред голяма възможност да получим голям консенсус по тема, по която да сме на висотата на дребното политическо говорене, заяви той.

Да се гласува тая декларация и да измиете лицето на случилото се в миналото, с гордо вдигнати глави да подкрепим това решение, призова Михалев.