Гуцанов: Студената война на БСП с президента Радев беше грешка

Никой не се е обърнал срещу Корнелия Нинова и не правилно да се говори за някакъв преврат в партията

Новини
08:50 - 27 Юни 2024
1338
Гуцанов: Студената война на БСП с президента Радев беше грешка

БСП е готова за нови избори и новото ръководство води диалог както с различните течения в партията, както и с другите леви формации, това заяви лидерът на парламентарната група на социалистите Борислав Гуцанов.

В интервю в bTV той заяви, че никой не се е обърнал срещу подалата оставка Корнелия Нинова и не правилно да се говори за някакъв преврат в партията.

Гуцанов подчерта също, че БСП протяга ръка към президента Румен Радев. Депутатът смята, че

„студената война” с държавния глава в последните години е била грешка.

Според Гуцанов идеята на Бойко Борисов за правителство на малцинството звучи екзотично, но отговорността за реализацията на първия мандат е на ГЕРБ и той не е човекът, който да им дава съвети.

„Говори се повече за технологията на създаването на правителството, а не за неговите цели”, отбеляза народният представител. Борислав Гуцанов подчерта, че ако се стигне до трети мандат, той трябва да доведе до правителство на националното спасение и не смята думата за твърде силна. При такава възможност Националния съвет на БСП трябва да вземе решение дали партията да го подкрепи.

Гуцанов призова също в Народното събрание да се води диалог и тонът да се смекчи, вместо единствено да се разменят нападки между политическите сили.