Гвоздейков, чети! 8 часа и смяна на 3 влака от София до Свищов

"Комфортът" с БДЖ е гарантиран

Новини
13:32 - 15 Май 2024
30641
Гвоздейков, чети! 8 часа и смяна на 3 влака от София до Свищов

Осем часа пътуване от столицата до града на Щастливеца, осигуриха от Български държавни железници, установи Актуално Свищов.

Влакът, който по разписание тръгва от Централна гара София в 10,10 часа, потегли днес след 11,30 часа от гара София север. Закъснението е резултат от започналия ремонт на софийската гара, който ще продължи следващите 15 месеца, уточняват от железниците.

По разписание пътуващите от София до Свищов трябва да са край Дунав в 14,45 часа. Нормално пътуването е малко над четири часа. Да, ама не!

Десетина свищовлии изчакват и ще се приберат най-рано в 17,45 часа, защото влакът 13,45 е тръгнал без да изчака бързия влак София – Варна.

И ще се приберат, ако БДЖ не осигури друга атрация по трасето…

Справка в сайта на железниците показва, че дължината на трасето София – Свищов е 194 километра и пътуването би следвало да отнеме 4 часа и 49 минути.

“Винаги пътуването до Свищов е било девет дена път с камили... Неудобни връзки, мръзнене на гара Левски...

Нищо не се е променило в БДЖ за 30 години.”,

коментират запознати с обичаите в държавните железници. И добавят:

“Това е интелигентен начин хем да вземеш субсидията за возене на влак, хем никой да не го използва и всички да те псуват. Единствено по силите на БДЖ ПП с любезното съдействие на НКЖИ.”

За незапознатите с жп битието – посочването на три влака на билета означава, че се сменят три влака до достигане на дестинацията. Първият в случая е заради продължаващия с години ремонт на коловозите на Централна гара София – работа, която китайска бригада би свършила за два следобеда, без да създава чак такъв хаос