Гьозтепе напира и за Тодор Неделев

Задава се люта балканска битка и за Текпетей

Спорт
12:30 - 03 Януари 2024
1609
Гьозтепе напира и за Тодор Неделев

Българският полузащитник Тодор Неделев ще бъде ново зимно попълнение на турския Гьозтепе (Измир), където треньор е Станимир Стоилов, съобщи сайтът gunebakis.com.tr.

Някои български издания вчера съобщиха, че бившият треньор на Левски и на националните отбори на Казахстан и България е искал да вземе Доминик Янков от Лудогорец, но по всичко изглежда, че обектът на интерес е Неделев.

Любимецът на жълто-черните фенове от Пловдив не намира място в основния състав на разградчани, но огромна роля за застоя му има онзи нелеп aвтомобилен инцидент в Грузия през 2022-а година, когато стъкло са заби в главата му.

"Фенербахче и Трабзон го искаха преди! Българският номер 10 отива в отбора на Измир!", е заглавието, което е избрал журналистът Салих Зеки Билазер.

"Гьозтепе, който се стреми към челото в Trendyol 1-ва лига и се надява на промоция в Суперлигата след 2 сезона чакане , продължава усилията си за трансфери , за да подсили липсващите си позиции. Много мениджъри предлагат различни варианти, се казва още в материала.

Плановете са били човекът на тази позиция да бъде Маме Диуф, който обаче не е успял да оправдае очакванията. Едно от имената, препоръчани на жълто-червените чрез българския треньор Станимир Стоилов, е българският офанзивен халф Тодор Неделев.

"30-годишният пловдивчанин, който привлече вниманието на Фенербахче и Трабзонспор през 2019 и 2020 г. , не може да намери желаното игрово време в Лудогорец този сезон. Ако бъде получено одобрение за трансфер на Неделев в Гьозтепе, се очаква играчът да дойде в Измир още в следващите дни", завършва информацията на gunebakis.com.tr.

Здрава балканска битка се задава за звездата на Лудогорец Бърнард Текпетей. Сръбският сайт nogomania.rs твърди, че ганайският нападател е трансферна цел №1 на Цървена звезда, като е в плановете и на Динамо Загреб.

Както е известно, начело на носителя на КЕШ за 1991-а година се завърна Владан Милойевич, който замени уволнения Барак Бахар. Хърватският гранд е воден от бившия футболист на ЦСКА Сергей Якирович.

Твърди се още, че Текпетей е гласен за заместник на Усман Букари, а Цървена звезда ще трябва да плати около 5 млн. евро.

Този сезон ганаецът има 32 мача за Лудогорец, в които е вкарал 11 гола и е направил 7 асистенции. Очакваше се Текпетей да попадне в състава на Гана за Купата на африканските нации, но в крайна сметка отпадна от състава на Крис Хютън.

През миналата зима Текпетей отново беше спряган за трансфер в Динамо Загреб.