Халил Летифов: ГЕРБ и ДБ действат координирано

Ще подкрепим мораториума на Нинова, когато го изясни, обясни политикът от ДПС

Новини
09:33 - 22 Април 2021
2574
Халил Летифов: ГЕРБ и ДБ действат координирано

„Липсата на диалог в парламента струва много на страната ни. Този проблем не е само в това НС, а и в предишното. Основните политически партии ГЕРБ и БСП загубиха много на изборите. ДПС заяви, че ще подкрепя новите протестни формации“.

Това заяви Халил Летифов от ДПС пред БТВ.

„Ние сме постоянен участник от 30 г. в политическия живот. Вероятно Тома Биков има „информация“ за задкулисни разговори, които ДПС води. Ние категорично не сме търсени за подкрепа, а сме изразили нашата позиция – че ще подкрепим новите партии в парламента. Гласувахме за Георги Ганев за шеф на комисия, защото не може да се бламира всичко. Ако не е той, ще е някой друг. ДПС е партньор на нашите си приоритети. БСП от година се включи в говоренето срещу нас още миналото лято“, коментира депутатът от ДПС твърденията на Корнелия Нинова, че партията е в тайна завера с ГЕРБ.

„Трябва да се запознаем какво иска анкетната комисия за Росенец, за да преценим какво ще правим. Но вчера видяхме координирани действия между ГЕРБ и „Демократична България“. Това беше синхронизирана акция, както и тази на Росенец. Аз бях там и видях хора, които бяха дошли организирано на плаж. Другата част бяха провокатори“, заяви Летифов.

„Всички очакваме какво ще е поведението на ИТН. Каквото и да се каже преди това, ще е безпредметно. Има много кратко време, за да видим какво следва. Ние бихме подкрепили мораториума на Корнелия Нинова, но той трябва да бъде прецизиран. Относно промените в изборния закон, ние сме предвидими. Ние винаги сме били за това българските граждани да имат доверие в изборите и да бъдат равни, когато гласуват“, каза още Халил Летифов.