Халваджиян търси „Пътят на честта”

Силвия Петкова с главна роля в новия сериал, който тръгва наесен по Нова телевизия

Култура
18:46 - 06 Август 2019
6679
Халваджиян търси „Пътят на честта”

За Кера (Силвия Петкова) и 7-годишния ѝ син Мартин (Александър Спиров) пътят от Царево до София се оказва пътят на оцеляването, в който минало и настояще са в постоянна борба за надмощие. Това е част от сюжета на сериала "Пътят на честта", който е създаден от екипа на „Глобал филмс“ с продуцент Магърдич Халваджиян и Нова телевизия.

Поредицата проследява драматичната история на една силна жена, изправена пред предизвикателството да остане вярна на себе си, въпреки нелеките житейски ситуации. След убийството на съпруга й, намерен мъртъв в горски пущинак на Странджа планина, тя ще покаже на какво е готова една майка в името на детето си.

Четирима доказани режисьори работят над „Пътят на честта“ - Виктор Божинов, Димитър Коцев-Шошо, Александър Косев и Зоран Петровски. Сценаристи на продукцията са творческият тандем Милена Фучеджиева и Елена Иванова, които се вдъхновяват за сериала от истинска история. Снимките текат на две локации – в София и Царево.

Кадър от „Пътят на честта“

Главните роли са поверени на Силвия Петкова и Ивайло Захариев. След превъплъщението му в образа на Дякона Левски, зрителите на Нова телевизия ще имат възможност да видят и актьора Веселин Плачков в съвършено различно амплоа. В продукцията се включва и обичаният актьор Симеон Лютаков, който този път ще изиграе ролята на адвокат.

В продукцията участват още: Галя Александрова, Любомир Петкашев, Благовест Благоев, Марияна Миланова, София Маринкова, Гергана Данданова и др. Новото откритие в сериала е 9-годишният Александър Спиров, който изиграва ролята на малкия Мартин. 

Режисьорът Виктор Божинов на снимачната площадка на „Пътят на честта“

„Смятам, че сериалът ще помогне на много зрители да намерят пътя, особено на младите, защото да отстояваш честта си, да отстояваш принципите си всъщност е едно от най-важните неща в живота. Много ми се иска чрез филма да покажем, че тези неща все още са живи, че те съществуват и че си струва човек да се бори за тях”, заяви продуцентът Магърдич Халваджиян пред Нова тв.

Новият сериал разглежда важни социални проблеми като крещящата необходимост на съвременното общество за връщане към ценностите и вярата в доброто. Сред основните теми е и миграцията от малкия към големия град, както и трансформацията на организираната престъпност от 90-те години в „чист бизнес“. Новият български сериал „Пътят на честта“ тръгва в ефира на Нова телевизия през септември.


Снимки: „Глобал филмс“