Хаос в Lupa.bg: Самолетите над България летят „на сляпо” без радари

Крими
16:49 - 25 Май 2021
18041
Хаос в Lupa.bg: Самолетите над България летят „на сляпо” без радари

Намесата на Бог или късмет? Тотален хаос в небето над България се размина без инциденти, след като на 20 май от 6,55 до 7,05 ч. - цели десет минути, въздушното движение остана без ръководство на прелитащите над България самолети, научи ексклузивно Lupa.bg!

Излитащите и кацащите машини са летели „на сляпо” заради прекъснато електрическо захранване, разкри наш източник, който настоява да бъде направена проверка и да се изясни защо се е стигнало до ужаса, който можеше да коства стотици човешки животи?

Експертът обясни, че без ток всички радари са угаснали и безкрайните в този случай десет минути ръководителите на полети не са могли да направят нищо друго, освен да се молят в инфарктния момент да няма сблъсък в небето. Ако това се беше случило, какви щяха да бъдат последствията за България, пита риторично информаторът на Lupa.bg?!

Според него прекъсване на електрическото захранване с липсата на радарна картина за толкова дълго време не е имало откакто съществува Държавно предприятие „Ръководство на въздушно движение” (РВД).

Източникът ни твърди още, че в момента върви опит за укриване на скандалния случай от генералния директор на РВД Георги Пеев.