Хари и Меган с първа американска награда

На 26 февруари херцогът и херцогинята на Съсекс бяха почетени по време на наградите „Имидж“

Личности
13:14 - 01 Март 2022
3124
Хари и Меган с първа американска награда

Меган Маркъл и принц Хари вече спокойно могат да се нарекат жители на Лос Анджелис, след като спечелиха първата си американска награда. На 26 февруари херцогът и херцогинята на Съсекс бяха почетени по време на наградите „Имидж“. Те получиха президентската награда заради работата им по социалната правда и борбата за равенство по целия свят. Предишните носители на престижната статуетка включват Риана, Джей Зи, Мохамед Али, Леброн Джеймс, Лорин Хил и други.

На сцената Хари и Меган бяха придружени от майката на Маркъл – Дория Радлан, която в момента живее при семейството, за да помага с грижите за 8-месечната Лилибет и 2-годишния Арчи. Това е първата публична изява на херцозите на Съсекс за 2022 година и първа тяхна награда за приноса им в борбата за расово равенство и справедливост.

„Вдъхновяващо е да се мисли за наследството на наградите „Имидж“, които са стартирали малко след приемането на Закона за гражданските права през 1964 година и Закона за правата на глас през 1965 година. Днес можем да продължим това наследство, като възстановим федералната защита на гласуването в нашата страна и продължим работата на исторически личности, борили се за граждански права, като покойният Джон Луис“, каза Меган от сцената.

Принц Хари пък започна своята реч с подкрепа за Украйна и народа ѝ, които се намират под военен обстрел от страна на Русия. Инвазията на Владимир Путин започна миналата седмица и вече достигна до столицата Киев. Жените и децата на Украйна са принудени да бягат от домовете си, а мъжете на възраст от 18 до 60 години са задължени да се включат във военните действия, независимо от подготовката и професията им.

„Също така искам да изкажа огромната си благодарност за тази награда, както и за общността, която ме посрещна толкова топло. Мисля, че е безсмислено да казвам, че идвам от много различен произход от този на моята невероятна съпруга, но животите ни бяха свързани с причина. Споделяме отдаденост да служим на другите, отговорност да се борим с несправедливостта и убеждение, че най-често пренебрегваните са най-важни за слушане“, каза принцът.

За първата си изява за 2022 година Меган облече синя омбре рокля от чернокожия дизайнер Кристофър Джон Роджърс. Тоалетът се отличаваше със секси дизайн с едно рамо, цепка до коляното и шифон, който се простираше в шлейф зад херцогинята. Черната ѝ коса беше отметната на една страна, за да разкрие красивите обеци от Alexix Bittar, които бяха допълнени от годежен пръстен, златна гривна от Cartier и гривна, принадлежала на покойната принцеса Даяна.

Принц Хари също се довери на чернокож дизайнер, избирайки класически смокинг от Озвалд Боатенг. Британският наследник все пак отдаде почит и на своя народ, тъй като дизайнерът на тоалета му е англичанин.