Хари Кейн отнася наказание заради лентата

Спорт
12:50 - 21 Ноември 2022
3041
Хари Кейн отнася наказание заради лентата

Нестандартното по редица причини световно първенство по футбол, което се провежда в Катар, може да доведе до още един прецедент.

Впрочем в Англия и Германия, които са едни от потенциалните жертви на новаторството, са почти убедени, че това ще се случи и вече са силно обезпокоени.

За какво става дума?

Общо седем капитани на европейски отбори ще носят на мондиала лента със символа One-Love, който е знак на протеста срещу хомофобията и расизма и е в подкрепа на човешките права. Тя е с цветовете на дъгата.

На ФИФА това ама въобще не се харесва, тъй като е косвена атака срещу домакините, тъй като не се е случвало до момента.

И затова се очаква да има санкции. И ФИФА вече подготви почвата за това, макар че все още няма нищо официално. Същото обаче бе и положението с бирата по стадионите, която бе забранена 48 ч преди старта на световното.

От световната централа ще държат подготвени от нея ленти да бъдат ползвани. Те ще са различни за груповата фаза и етапите на елиминациите.

Според германския вестник “Билд” това е ход, който ще прокара забраната на One-Love и съответно нейното носене ще води до санкция.

И тя няма да е само парична глоба. Германското издание твърди, че има вариант вратарят на бундестима Мануел Нойер да получи заради лентата жълт картон още преди началото на мача с Япония в сряда. ФИФА изисква от съдиите да са абсолютно педантични. Втори жълт картон ще означава един мач наказание за Нойер.

Същото важи и за голмайстора на Англия Хари Кейн, който утре трябва да изведе родината на футбола за първи мач на мондиала. “Трите лъва” срещат Иран.