Хари Магуайър: Кристиано Роналдо е най-великият

Невероятно е, че го имаме в отбора, призна защитникът на Юнайтед

Спорт
16:35 - 02 Септември 2021
1765
Хари Магуайър: Кристиано Роналдо е най-великият

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър определи Кристиано Роналдо като най-великия играч и добави, че неговото завръщане на "Олд Трафорд" ще има голямо влияние върху представянето на отбора.

36-годишният Роналдо сензационно премина в Манчестър Юнайтед в края на миналата седмица, цели 12 година след като напусна клуба. В сряда португалецът вкара 2 гола за родината си при победата с 2:1 над Република Ирландия и така стана реализатор номер 1 на всички времена в историята на националните отбори със 111 попадения - с две повече от досегашния лидер Али Даеи от Иран. 

"Невероятно е, че имаме Кристиано в отбора и че той се връща у дома. Неговата кариера говори сама за себе си. За мен той е най-великият играч, който е играл тази игра. Мисля, че всички в отбора ще научат страшно много от него. Всичко се случи толкова бързо, че не можем да осмислим ситуацията реално, но това е невероятно събитие за клуба. Атмосферата, която неговото идване създава, както и нагласата за победи, която той ще донесе в отбора", заяви Магуайър. 

"Това е голям момент и за феновете, но най-важното е, че трансферът на Роналдо вдига и класата ни на терена. Той е изключителен играч, както се видя през миналия сезон и на Евро 2020", допълни още централният защитник.