Харизанов : Рано е за кабинет с премиер Борисов

Политическият анализатор е категоричен, че ПП дърпа ДБ надолу

Новини
17:39 - 16 Декември 2023
2707
Харизанов: Рано е за кабинет с премиер Борисов

Още е твърде рано за кабинет с премиер Борисов и вицепремиер Пеевски. С помощта на огромна пропагандна машина бяха създадени настроения, които все още не са отшумели.Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов по НОВА.

"Ротацията може да обхване и министри, а това е и причината ПП–ДБ да бягат от ясно споразумение. Пример е здравният министър, чиято оставка беше искана от няколко души, но ДБ каза, че му има доверие и няма да бъде сменен. Калин Стоянов е министър на ГЕРБ-СДС или единственият представител на партията в кабинета е Мария Габриел? Кога Кирил Петков каза истината? Няма нищо лошо политически лица да оглавят министерства, но кога ще се случи това? Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори", посочи той.

Според него ПП ще продължи да дърпа ДБ надолу. "Едно коалиционно споразумение с ясен регламент ще създаде правила, които обаче Кирил Петков не харесва. Може би затова ПП–ДБ не официализира контактите си с ГЕРБ и ДПС. ПП много държат те да упражняват цялата власт, а това напряга електората и политиците на ГЕРБ. Това носи целият негатив от управлението за ПП. Алчността за власт е толкова голяма, че нямат намерение да споделят власт", смята Харизанов.