Хърватия обяви допълнителни инвестиции в армията

Новини
14:07 - 01 Април 2023
1491
Хърватия обяви допълнителни инвестиции в армията

Хърватският министър на отбраната Марио Баножич обяви допълнителни инвестиции в сектора на отбраната в прессъобщение, публикувано днес по повод 14-ата годишнина от приемането на страната в НАТО, предаде Хина, предаде БТА.

Коментирайки първите 14 години от членството в НАТО, Бано̀жич заяви, че хърватските войски в ръководените от НАТО мисии, операции и дейности доказват своето превъзходство, професионализъм и готовност да изпълняват най-сложните задачи.

Влизането на Хърватия в Северноатлантическия алианс на 1 април 2009 г. е "осъществяването на една от най-важните цели на външната политика и сигурността, откакто страната получи независимост", се казва в публикуваното прессъобщение. 

Министърът обеща засилени инвестиции в отбранителния сектор, "за да бъдем отговорен партньор в бързо променящите се международни отношения, белязани от много рискове за сигурността".

Като силен, непоколебим, надежден и оперативно съвместим партньор и съюзник, ние можем да допринесем за съюза и неговите цели, казва още Баножич в посланието си.