Хърватия осуети трафик на мигранти

Шофьот превозвал петима китайци, чиито планове били да поискат международна закрила в държавата

Новини
14:21 - 09 Април 2023
1601
Хърватия осуети трафик на мигранти

Хърватската полиция съобщи, че за по-малко от 24 часа е осуетила три опита за трафик на мигранти, в резултат на които са арестувани двама граждани на Туркменистан, един украинец и един гражданин на Босна и Херцеговина. Те са заподозрени, че са опитали да вкарат нелегално в страната общо шестима турски граждани и петима китайци.

В четвъртък в района на Петриня полицията е спряла автомобил с полски регистрационни номера, управляван от 34-годишен туркменистанец. В колата пътували и четирима нелегални мигранти. По-късно хърватски полицаи спрели още един автомобил с полски номера, който бил управляван от 29-годишен украинец, за когото се смята, че е съучастник. Хърватските власти са установили, че нелегалните пътници са четирима турски граждани, които заявили, че възнамеряват да поискат международна закрила в Хърватия.

Също в четвъртък в района на Глина хърватската полиция е спряла автомобил, регистриран в Литва и управляван от 29-годишен гражданин на Туркменистан. В колата пътували и двама турски граждани, които също възнамерявали да поискат международна закрила в Хърватия.

В ранните часове в петък в община Лекеник полицията спряла автомобил с босненски регистрационни номера, управляван от 33-годишен гражданин на Босна и Херцеговина.

Той превозвал петима китайци, чиито планове също били да поискат международна закрила в Хърватия.