Хърватия посече Шотландия, Англия е първа в групата

Спорт
00:00 - 23 Юни 2021
4622
Хърватия посече Шотландия, Англия е първа в групата

Хърватия победи с 3:1 Шотландия в последен мач и за двата отбора от група "D" на UEFA EURO 2020. Никола Влашич (17), Лука Модрич (62) и Иван Перишич (77) вкараха за "ватрените", Калъм Макгрегър (42) се разписа за "гайдарите".

Така Хърватия спечели второто място в групата и чака съперника си на 1/8-финалите. Фантастичен мач направи капитанът Лука Модрич, който заедно с Иван Перишич бяха в основата на успеха. 

Донякъде логично, селекцията на Англия триумфира в група D на UEFA EURO 2020. „Трите лъва” постигнаха втори успех, след като сразиха с минималното 1:0 Чехия на „Уембли”.

Вторият гол на турнира за британците реализира Рахийм Стърлинг, който се разписа с глава в 12-ата минута.

По този начин англичаните финишираха на първо място и не позволиха на чехите да финишират втори, след като Хърватия победи с 3:1 Шотландия в другата среща.

Хората на Гарет Саутгейт ще играят срещу втория от група F, като той ще стане ясен на 23-и юни. Вариантите пред Англия са три: Германия, Португалия или Франция.

Илюзорен е шансът албионците да се изправят срещу Унгария, които задължително трябва да победят в дуела си Германия и да се надяват Франция да победи Португалия в другата среща.