Хърватия прати Бразилия у дома!

Вратарят Доминик Ливакович беше героят за Ватрените, Неймар се изравни с Пеле

Спорт
19:56 - 09 Декември 2022
4761
Хърватия прати Бразилия у дома!

Хърватия поднесе една от големите изненади до момента на Световното първенство в Катар. Ватрените изхвърлиха големия фаворит Бразилия, след като спечелиха с дузпи четвъртфиналния сблъсък помежду им. Редовното време завърши 0:0, продълженията 1:1.

В края на първото продължение Неймар откри резултата, а влезлият като резерва Бруно Петкович изравни в 117-ата минута. С попадението си Неймар се изравни с легендата Пеле, като и двамата вече имат по 77 гола за Селесао.

Така, финалистът от предишното първенство в Русия си проправи път към полуфиналите, където чака победителя от мача между Нидерландия и Аржентина.

Хърватите печелят втори пореден мач след изпълнения на наказателни удари, след като сториха това и в двубоя им с Япония на осминафиналите.

В герой за хърватите се превърна вратарят им Доминик Ливакович, който спаси няколко чисти положения по време на мача, а при дузпите (4:2) хвана първата на Родриго, а при четвъртия изстрел от бялата точка за бразилците Маркиньос уцели гредата и южноамериканският колос ще трябва да си стяга куфарите утре.