HAVASI идва с новото си шоу в София и Варна

Прочутият унгарец ще гостува за първи път на варненската публика

Новини
17:36 - 04 Юли 2023
2123
HAVASI идва с новото си шоу в София и Варна

Той разпродава за часове зали с мащаба на „Роял Албърт Хол“ и „Карнеги Хол“. През 2017 г. неговото концертно шоу е сред най-продаваните турнета в света с приходи от над 3 млн. долара.

Този път прочутият унгарски пианист идва за първата си среща с варненската публика след три блестящи концерта в София при напълно разпродадени зали. HAVASI Symphonic Concert Show с изцяло нова програма ще бъде на 30.11.2023 г. във Варна, Национален дворец на културата и спорта и на 2.12.2023 г. в София, зала 1 на НДК – с два концерта от 16:30 и от 20:00 ч.

Концертите му са спектакли с много светлинни ефекти, визуални елементи и мултимедия.

HAVASI не се притеснява да съчетава симфоничен оркестър и рок музиканти, мощни гласове на солисти и големи хорове.

Музиката, композирана от него и пищното му шоу разказват емоционални приказки за стихии, чужди земи и герои, и силни емоции.

Шоуто пренася публиката в едно увлекателно пътуване през непрестанно разгръщащи се музикални сцени. Различните настроения предоставят на зрителите запомнящо се преживяване, подсилено от най-новите технологии в озвучаването, сценография, осветление, видео и проектиране. Визуализацията е дело на американския креативен режисьор Брайън Бърк и на френския визуален дизайнер Жил Папан.

Спектакълът обединява на една сцена соло пианото на HAVASI, изключително талантливи солисти от световната сцена, хористи и рок барабани.

Той е един от малкото съвременни композитори с харизмата на рок звезда, който може да напълни огромни стадиони като Винер Щатхале, Мерцедес-Бенц Арена в Берлин, Таурон Арена в Краков или Уембли в Лондон. Неговата иновативна музика е различна, едновременно свежа, страстна и забавна. Уникалният му музикален стил съчетава дълбочината и дисциплината на класическата музика и чистата сила на рока.

Възпитаник е на музикална академия „Ференц Лист”, със задълбочени познания в класическите традиции, стремящ се да направи класическите инструменти подходящи за съвременната епоха. Свирил е своите оригинални композиции в най-престижните зали по света - Карнеги Хол в Ню Йорк, Барбикан център в Лондони Операта в Сидни.

HAVASI Symphonic Concert Show ще бъде на 30.11.2023 г. във Варна, Национален дворец на културата и спорта и на 2.12.2023 г. в София, зала 1 на НДК – с два концерта.