Хазарта към Бойко: Извинявай, че пак имам повече преференции от теб

Депутатът от "Продължаваме промяна" не пропусна да се заяде със социолозите и с Костадинов

Новини
10:57 - 05 Октомври 2022
5439
Хазарта към Бойко: Извинявай, че пак имам повече преференции от теб

Депутатът от "Продължаваме промяна" Христо Петров (Ицо Хазарта) направи своя първи коментар след изборите на 2 октомври. Той благодари на избирателите в личния си профил във Фейсбук и обяви поведението им за "достойно, въпреки различните ни политически пристрастия". Не пропусна и да направи коментар към опонентите и социолозите.

"Огромна част от хората, дали гласа си за мен на предишните избори са го направили отново. Резултатът ми е двойно по-висок от този на възрожденеца под наем, който иначе много обича да говори от името на народа", пише Хазарта, визирайки лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Христо Петров поздрави иронично и социологическите агенции, че този път са успели да познаят победителя.

"Защо в последния месец добавяхте 5% на ГЕРБ и Възраждане, а на Продължаваме промяната отнемахте 5% е въпрос, чийто отговор знаем и аз, и вие", написа той и ги подкани да напишат декларация по този повод.

Преди изборите Хазарта влезе в конфликт със социолозите като обяви, че агенция е искала допълнително заплащане, за да изкара "Продължаваме промяната" на първо място. Последва остър отговор от социологическите агенции, които поискаха от него поименно да назове тази агенция, което Христо Петров не направи.

"На изравнилия резултата в 25 МИР - честито. Извинявай, че пак имам повече преференции от теб", поздрав бе отправен и към Бойко Борисов, с когото Ицо води лидерска битка.

ГЕРБ-СДС спечели в 25 МИР с 4%, но лидерът Борисов загуби битката за преференции с девет гласа по-малко от Хазарта. Христо Петров спечели лидерската битка в района и на изборите през ноември 2021 г.