Херта докосва спасението

Берлинската Стара госпожа победи изпадналия вече Шалке

Спорт
11:21 - 13 Май 2021
1641
Херта докосва спасението

Херта Берлин постигна много ценна победа като гост на последния Шалке с 2:1 в мач от 31-вия кръг на Бундеслига.

Шалке вече загуби и математически шансове да запази мястото си в елита и в момента играе единствено за честта си. В същото време берлинчани се борят за оставането си в Бундеслигата. След победата тимът се изстреля до 13-ата позиция с 34 точки в актива си, на 3 от опасната зона.

Амин Ари изведе домакините, но Херта стигна до обрата с попаденията на Дедрик Боята и Джесик Нганкам.

Първата възможност в срещата се откри пред столичани в 3-тата минута, но от чиста позиция пропуск направи Джавайро Дилросун. Три минути по-късно „кралскосините“ поведоха. Сеад Колашинац комбинира с Ари, който със страхотен удар от границата на наказателното поле отбеляза за 1:0.

В 19-ата минута равенството бе възстановено. Дедрик Боята се измъкна от противниковата защита и преодоля Ралф Фарман – 1:1.

В 26-ата минута гол на Кшищоф Пйонтек не бе зачетен заради засада. Десет минути по-късно Клаас-Ян Хунтелаар стреля опасно, но над вратата на Херта.

Гостите стартираха силно втората част, но така и не успяха да вкарат. Все пак четвърт час преди изтичането на редовното време Херта стигна до пълния обрат в резултата. Джесик Нганкам беше изведен с хитро подаване зад защитата на Шалке и хладнокръвно отбеляза.

В 89-ата минута берлинчани останаха с човек по-малко на терена. Втори жълт, респективно червен картон си заслужи Доди Лукебакио, но численото неравенство не се отрази върху крайния резултат.

В 3-тата минута на добавеното време Шалке можеше да стигне до равенството, но удар с глава на Флориан Флик се отби от страничния стълб.