Хетафе нанесе първо поражение на Барса

Спорт
09:26 - 18 Октомври 2020
1561
Хетафе нанесе първо поражение на Барса

Барселона загуби гостуването си на Хетафе от 4-ия кръг на Ла Лига с минималното 0:1. Единственият гол в срещата отбеляза Хайне Мата от дузпа през втората част. Това е първо поражение за каталунците под ръководството на Роналд Куман.

Тимът е с актив от 7 точки след четири изиграни мача, докато Хетафе е с 10.

Началните минути от сблъсъка бяха равностойни като нито един от двата тима не успя да се наложи над противника. Първата по-добра голова ситуация се откри пред Лионел Меси в 20-ата минута. Аржентинецът получи отляво и опита да завърти топката в близкия ъгъл. За късмет на Хетафе, ударът на Меси се отби от гредата.

В 29-ата минута капитанът на Барса центрира от фал, Клеман Ленгле обаче не успя да играе с топката, която се превърна в лесна плячка за вратаря на домакините Давид Сория.

Няколко минути по-късно Антоан Гризман бе изведен на чиста позиция, но завършващият удар на френския национал разочарова. Той прати топката над напречната греда.

Четвърт час след началото на второто полувреме Хетафе получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Френки де Йонг срещу Джене. Зад топката застана Хайме Мата, който се разписа за 1:0.

Барселона разбра, че няма какво да губи и се втурна в предни позиции. В 64-ата минута Меси центрира към включилия се в нападението Жерар Пике, чийто удар с глава бе неточен.

В 77-ата минута Ансу Фати получи в наказателното поле, но бранител на домакините успя с рамо да го спре. Въпреки претенциите на младата звезда за дузпа, срещу него не бе извършено нарушение и 11-метров наказателен удар не бе отсъден.

Минутка по-късно Марк Кукурейя проби и пробва шут от границата на наказателното поле, но вратарят на каталунците Нето успя да се справи в ситуацията и улови топката.

В 83-тата минута гостите сбъркаха при изнасянето на топката. Енес Юнал пуска извеждащ пас към Кучо Ернандес, който без много да го мисли опита да завърши. Топката обаче срещна напречната греда и не попадна в мрежата зад Нето.

Барселона оставяше все повече празни пространства за своя противник и в 89-ата минута Кучо Ернандес се оказа очи в очи с Нето, но прати топката над вратата.

Дълбоко в добавеното време на срещата топката се озова в Меси след рикошет. Аржентинецът стреля, но покрай вратата на Сория. Секунди по-късно прозвуча и последният съдийски сигнал, който узакони успеха на Хетафе.