Хеттрик на Дани Олмо засенчи дебюта на Кейн в Байерн

РБ Лайпциг взе Суперкупата на Германия след блицкриг в Мюнхен

Спорт
08:39 - 13 Август 2023
3709
Хеттрик на Дани Олмо засенчи дебюта на Кейн в Байерн

Испанецът Дани Олмо реализира хеттрик за победата на РБ Лайпциг над Байерн (Мюнхен) с 3:0 в двубоя за Суперкупата по футбол на Германия в Мюнхен, проваляйки дебюта на новото попълнение на шампиона Хари Кейн.

Капитанът на националния отбор на Англия Кейн подписа четиригодишен договор часове преди срещата и влезе като резерва в 64-ата минута, но не успя да предотврати поражението от носителя на Купата на Германия.

Представянето на домакините никак не се хареса на старши треньора Томас Тухел, който заяви, че тимът изглежда все едно не е свършил никаква работа в подготовката.

„Това е голям проблем, защото все едно не сме направили нищо в последните четири седмици. Не мога да го обясня. Просто не правехме достатъчно във всяко отношение. Нямам идея защо. Няма връзка между формата и отношението преди мача и представянето ни на терена. Това не е добре“, каза Тухел.

Дани Олмо отбеляза за 1:0 още в третата минута, възползвайки се от грешка в защитата на Байерн, а Мохамед Симакан почти подари изравнително попадение на домакините малко по-късно, удряйки греда в опит да изчисти топката. Олмо покачи на 2:0 в 44-ата минута след подаване от Тимо Вернер.

Баварците пропуснаха няколко възможности да вкарат гол, а Тухел пусна Хари Кейн в 64-ата минута под бурните овации на феновете на тима. Само четири минути по-късно обаче Дани Олмо отбеляза третото си попадение от дузпа, отсъдена за игра с ръка на футболист на Байерн в наказателното поле.

„Това бе невероятна вечер. Работихме много здраво през целите 90 минути, също и с притежание на топката. Мисля, че беше перфектен мач. Очаквахме да спечелим, искахме да грабнем трофея. Няма по-добър начин да започнем сезона - коментира Олмо след срещата. - Много съм доволен от победата, а и вкарах три гола. Това ме мотивира да работя още повече."

Победата на Лайпциг над Байерн е втора поредна след успеха с 3:1 на „Алианц Арена“ през май в Бундеслигата, което бе и последният официален домакински мач за шампионите преди Суперкупата. За последно баварците допуснаха две поредни домакински загуби с общо 6 гола преди повече от 22 години под ръководството на треньора Отмар Хицфелд.