Хеттрик на Фоудън побутна Сити към титлата

Шампионите спечелиха визитата си на Брентфорд

Спорт
11:10 - 06 Февруари 2024
1156
Хеттрик на Фоудън побутна Сити към титлата

Манчестър Сити изигра най-трудното си първо полувреме от началото на астрономическата година, но успя да стигне до скъпоценни три точки срещу закъсалия Брентфорд.

"Пчеличките" се възползваха от грешка в центъра на отбраната на "гражданите" в средата на първата част и откриха резултата благодарение на светкавичната реакция на Нийл Мопе (21'). Домакините задържаха водачеството си до самия край на полувремето, но се пречупиха дълбоко в добавеното време и равенството бе възстановено от Фил Фоудън (45'+3').

Британецът продължи фантастичното си представяне и през втората част, когато се озова на правилното място и в правилното време, за да вкара още два гола (53', 70') и да оформи своя хеттрик.

Успехът бе от изключително значение за възпитаниците на Джосеп Гуардиола, които започнаха да дишат изключително упорито във врата на лидера Ливърпул, който продължава да води в класирането въпреки снощното фиаско срещу Арсенал, но има и мач повече спрямо "гражданите".

"Пчеличките" от своя страна водят люта битка за оцеляването си и се намират само на три пункта над "опасната зона", като имат мач в запас, но той отново е срещу Манчестър Сити и то в гостуване на "Етихад".

Така момчетата на Джосеп Гуардиола записаха своята пета поредна победа в Премиър лийг, докато съперникът им загуби за седми път в последните си осем срещи.