Хеттрик на Георги Минчев прати Локо Пд напред за Купата

Финалистът от миналата година тотално надигра своя опонент Родопа

Спорт
18:10 - 21 Септември 2021
1522
Хеттрик на Георги Минчев прати Локо Пд напред за Купата

Локомотив Пловдив спечели категорично с 4:0 гостуването си на Родопа Смолян в мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Финалистът от миналата година тотално надигра своя опонент и заслужено продължава напред.

Головете за успеха на пловдивчани вкараха Венсан Марсел и Георги Минчев, като 26-годишният нападател реализира хеттрик.

Още в началните минути Локомотив Пловдив вкара гол на Родопа Смолян. Георги Минчев бе точен от дузпа, след като играч на тима от Смолян задържа в наказателното поле Кристиан Гомис.

В 19-ата минута на двубоя отново Георги Минчев бе точен за Локо, засичайки отблизо с глава центриране на Томашевич. В края на първата част Венсал Марсел от воле прати топката във вратата на Дафовски за трети път.

В 30-ата минута Родопа организира добра атака, в която трима футболисти на тима излязоха срещу двама на Локомотив Пловдив, но в крайна сметка Емил Янчев успя да се намеси и да предотврати опасността пред вратата на Рейдър.
B 64-ата минута Георги Минчев оформи своя хеттрик с нов гол с глава. Четвърт час преди края Бирсент Карагарен изпусна златна възможност да увеличи преднината на „смърфовете“. Той бе изведен зад защитата на домакините и се озова очи в очи със Стефан Дафовски. Последва диагонален удар по земя, който се отби от десния страничен стълб.

В 84-тата минута късметът отново покри родопчани. Николай Николаев отклони към Димитър Илиев, който от малък ъгъл успя да преодолее Дафовски. Топката обаче отново се отклони от дясната греда и не навести мрежата.

В добавеното време на срещата Владимир Драмалиев извърши нарушение срещу Бирсент Карагарен в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана именно Карагарен, чийто удар обаче беше майсторски отразен от Дафовски.

Секунди по-късно прозвуча и последният съдийски сигнал. Така Локо Пловдив продължава напред в надпреварата, като тепърва ще научи съперникът в 1/8-финалите.