Хеттрик на Милик прати Юве на 1/2-финал

Старата госпожа срази Фрозиноне с 4:0 за Купата на Италия

Спорт
23:57 - 11 Януари 2024
2089
Хеттрик на Милик прати Юве на 1/2-финал

Ювентус се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия, след като разби Фрозиноне у дома с 4:0.

Хеттрик за „Старата госпожа“ наниза Аркадиуш Милик, а Кенан Йълдъз добави един гол.

В спор за място на финала „бианконерите“ ще спорят с Лацио, докато другият полуфинал противопоставя Фиорентина на Аталанта.

Мачът на „Алианц Стейдиъм“ започна с домакински натиск, в резултат на който Ювентус получи дузпа в 9-ата минута за нарушение на Пол Лирола. Зад топката застана Аркадиуш Милик, който не даде шанс на Микеле Черофолини и в 11-ата минута даде аванс в резултата на своя тим.

В 38-ата минута Уестън Маккени центрира чудесно, намирайки Милик в наказателното поле и полякът заби втори гол в мрежата на гостите.

Три минути след началото на втората част феновете на Юве отново ликуваха, а с тях и Аркадиуш Милик. Той се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на Фрозиноне и я отне в наказателното поле, след което вкара третия си гол в мача.

В 57-ата минута Милик бе на точното място, докосвайки една топка, изстреляна от Фабио Мирети, за да я прати в мрежата. След намеса на ВАР голът не бе зачетен заради засада.

Въпреки това, 4 минути по-късно младата перла на Юве Кенан Йълдъз стигна до едно центриране на Маккени, овладявайки топката с първото си докосване. Последва удар, след който вратарят на Фрозиноне трябваше отново да вади топката от мрежата си.