Хиляди излязоха на митинг в защита на заложниците на "Хамас"

Масови демонстрации имаше в Тел Авив, Ню Йорк и Барселона

Новини
10:42 - 17 Декември 2023
2416
Хиляди излязоха на митинг в защита на заложниците на "Хамас"

Хиляди израелци протестираха тази нощ в Тел Авив с искане за връщането на всички заложници, взети от палестинската групировка Хамас през октомври, предава БНТ.

Към шествията се присъединиха вече освободени от плен и призоваха за ново примирие, което да позволи размяна на заложници и палестински затворници.

Израелски медии пишат, че след убийството на трима души от израелската армия погрешка властите са готови да седнат на една маса за преговори с Хамас. Информацията се появи и в американски сайтове.

В редица градове по света - сред които Ню Йорк и Барселона, се проведоха мащабни шествия в подкрепа на палестинците.

Натискът срещу Хамас ще се увеличава, заяви от своя страна премиерът Бенямин Нетаняху и намекна, че се водят преговори за освобождаване на още заложници.

"Водим война за съществуването си, която трябва да продължи до нашата победа - въпреки международния натиск и въпреки непоносимата цена на войната - нашите паднали синове и дъщери. Без военния натиск нямаше да успеем да създадем условия за освобождаването на 110 заложници. И само продължаващият военен натиск ще доведе до връщането на всички задържани. Указанията ми към преговарящия екип са именно в тази посока", заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.