Хитове от Сан Ремо звучат в НДК (ВИДЕО)

Събитието ще се състои на 15 октомври в зала 1

Новини
21:47 - 29 Август 2023
4052
Хитове от Сан Ремо звучат в НДК (ВИДЕО)

Хитове от световноизвестния фестивал Сан Ремо звучат на живо в зала 1 на НДК, обявиха организаторите на събитието „Музикалната магия на Сан Ремо“. То ще се състои на 15 октомври в зала 1 на НДК.

Известното италианско шоу Magic of Sanremo тръгва на европейско турне, за да представи легендарни песни в изпълнение на четири италиански звезди. Акомпаниментът ще е на оркестър от 26 музиканти на Софийската филхармония.

Стефано Берсола, Мартина Стриано, Джани Скрибано и Лара Паскуали – тези великолепни гласове, покорили световните сцени, перфектно предават настроението на най-известните шлагери, коментират организаторите.

Концерта ще дирижира известният израелски маестро Дан Рапопорт, под чиято палка свирят различни оркестри в най-известните оперни театри в Италия и по целия свят.

„За една вечер ще се пренесете в италианското градче Сан Ремо и ще се потопите в атмосферата на празника. Ще изпитате чувството на сладка носталгия и ще си припомните историята на италианската естрадна музика от създаването на фестивала до наши дни", казва организаторът на концерта у нас Евгения Стайловска, цитирана от БТА.

„Историята на фестивала в Сан Ремо продължава повече от 70 години. Той се превърна в един от най-популярните конкурси за поп песни в света и стана вдъхновител на „Евровизия“. Участието в Сан Ремо постави началото на кариерата на много световноизвестни италиански певци, между които Андреа Бочели, Паола и Киара, Лаура Паузини и Джилиола Чинкуети.

Фестивалът вече дълги години е едно от най-важните културни събития в страната, а за останалия свят се превърна в емблема и символ на Италия. Малкото и живописно градче Сан Ремо на брега на Лигурско море, домакин на фестивала, днес е известно по всички краища на Земята“, разказват организаторите „Музикалната магия на Сан Ремо“.

„Отдавна не бях виждал публиката да е толкова възхитена, както в това шоу, наречено „Магията на Сан Ремо“. Беше толкова хубаво, забавно, носталгично и понякога дори емоционално. С великите италиански любовни песни на всички времена от фестивала в Сан Ремо сетивата ни се скитаха из регионите на Италия", казват зрители, присъствали на шоуто.

АРТИСТИТЕ

Джани Скрибано е певец, пианист и композитор. През дългата си кариера е изнесъл хиляди концерти - от изяви в амфитеатъра Арена ди Верона пред публика от 10 000 души и Fellahvala Auditorium, в Торино, до световни турнета с мюзикъла „Ромео и Жулиета“. Той е и артистичен директор и водещ певец на музикалното шоу Avanspettacolo.

Мартина Стриано е певица и актриса. Неаполитанка по душа, певица с разнообразен сценичен репертоар - от италиански поп до американски рок, от нюйоркските клубове до операта в Неапол. Участва също като Амнерис в мюзикъла на Елтън Джон – „Аида“.

Гласът на Стефано Берсола звучи в десетки филми, шоупрограми и сериали, тиражирани в интернет от 1998 г. Многобройните му изяви му носят световна популярност и участия на международната сцена, а и в компаниите-гиганти на звукозаписа като Amazon Prime Video, Yamato Video, Sony Music, и Warner Music.

Благодарение на уникалния си глас, певицата и актриса Лара Паскуали е разгърнала таланта си в най-разнообразни музикални стилове - от поп и джаз до соул и госпел. Участва и в много постановки на италианската телевизия като „Чудната гонка" и „Моцарт е джунглата".

Дан Рапопорт е известен израелски диригент и художествен ръководител на ансамбъла Quadribium във Венеция. Бил е гост диригент на камерния оркестър „Симфониетата на Флоренция“ в продължение на тринадесет години (2000-2013). Дирижирал е различни оркестри в най-известните оперни театри в Италия и по целия свят.