Хлапетата на 1/2-финал във Франция

Лион намери алтернативен път към Европа

Спорт
12:19 - 01 Март 2023
1555
Хлапетата на 1/2-финал във Франция

Олимпик Лион се наложи над втородивизионния Гренобъл с 2:1 като домакин в мач от четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Франция.

„Хлапетата“ си осигуриха преднина от два гола през първото полувреме след попадения на Брадли Барсола и Жефиньо, а единственото попадение за тима от Лига 2 бе дело на Амин Сбай.

Двубоят започна с натиск от страна на Олимпик Лион. В 10-ата минута Раян Шерки се възползва от рикошет в наказателното поле и шутира, но топката прелетя над напречната греда.

Жефиньо засече центриране в наказателното поле Гренобъл в 21-ата минута, но не успя да намери очертанията на вртата.

Николас Талияфико напредна по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Брадли Барсола засече топката в опразнената вратата, с което даде аванс на Лион в 24-ата минута.

Нападателят на гостите Папе Мейса Ба премина чрез дрибъл през двама бранители на Лион в 25-ата минута и излезе сам срещу стража на „хлапетата“, но не успя да реализира.

Жефиньо тръгна на самостоятелен рейд в 38-ата минута, след който навлезе в наказателното поле на Гренобъл и шутира, правейки резултата 2:0.

Раян Шерки комбинира с Муса Дембеле, който бе свободен в наказателното поле на Гренобъл в 49-ата минута, но нападателят не успя да реализира.

Единственото попадение за Гренобъл в двубоя дойде в 74-ата минута, когато защитата на Лион допусна груба, а Амин Сбай се възползва от нея и успя да реализира.