Хофе попиля Байерн

Спорт
11:53 - 28 Септември 2020
1525
Хофе попиля Байерн

Европейският шампион Байерн Мюнхен допусна първа загуба през 2020-а! В мач от втория кръг на Бундеслигата баварците загубиха тежко с 1:4 в гостуването си на Хофенхайм.

Домакините, водени от доскорошния треньор на втория тим на баварците и племенник на Ули Хьонес Себастиан Хьонес, категорично надиграха германския първенец, който не изглеждаше на себе си и закономерно допусна първо поражение след 23 поредни победи и 31 мача без загуба.

Ханзи Флик направи няколко промени в своя тим с цел ротация и запазване на тима за мача за Суперкупата на Германия в сряда срещу Борусия Дортмунд. Така за първи път от около 2 години насам Роберт Левандовски остана на резервната скамейка.

Умората от тежките 120 минути в двубоя срещу Севиля за Суперкупата на Европа обаче си пролича от самото начало, което бе по-силно за домакините. За да се стигне до първия гол в 16-ата минута, в която при центриране от корнер Ермин Бичакчич засече с глава на близката греда и прати топката в далечния ъгъл, където опитът на Алфонсо Дейвис да избие не бе сполучлив.

А след още 9 минути Хофе вече водеше с 2:0, след като Мунас Дабур бе изведен очи в очи с Мануел Нойер и майсторски копна над вратаря.

В тези минути Нойер на няколко пъти спаси своя отбор дори от още голове във вратата, а в 36-ата минута Йозуа Кимих върна едно попадение с много технично изпълнение в горния ляв ъгъл, при което топката първо срещна напречната греда, след което влезе във вратата за 2:1.

В самия край на полувремето Нойер отново спаси Байерн, избивайки в гредата удар на активния Андрей Крамарич.

През второто полувреме Байерн пое териториалното превъзходство, но това не доведе до някакви сериозни голови положения. От другата страна пък Хофе правеше доста опасни контри и отново Нойер трябваше често да се намесва. И той обаче бе безсилен в 77-ата минута, когато Бебу намери Крамарич в наказателното поле, а хърватинът майсторски овладя с коляно, след което с воле прати топката в далечния ъгъл за 3:1. В края Хофенхайм дори стигна до четвърто попадение, реализирано от Крамарич от дузпа.

Така след страхотния успех Хофенхайм има пълен актив от 6 точки, с което оглавява класирането с по-добра голова разлика от Аугсбург, който също е с 6. Байерн пък остава с 3 точки след погрома 8:0 над Шалке в първия си мач.