Холанд блести при успех на Норвегия, Испания приземи Шотландия

Спорт
11:37 - 13 Октомври 2023
1751
Холанд блести при успех на Норвегия, Испания приземи Шотландия

Норвегия отнесе Кипър с 4:0 в Ларнака и записа четвърта поредна победа. Александър Сьорлот откри резултата в 33-ата минута. Ерлинг Холанд се разписа на два пъти в рамките на седем минути в средата на второто полувреме, а Фредрик Аурснес отбеляза четвъртото попадение.

Скандинавците са на трето място в група "А" на евроквалификациите с актив от 10 точки, а в неделя им предстои домакинство на Испания, който има две точки повече, но и мач по-малко. Лидер в групата продължава да е Шотландия, въпреки загубата от Испания.

Иберийците спечелиха домакинството си с 2:0. Алваро Мората откри резултата в 73-ата минута, а малко преди края дебютантът Ойхан Сансет се разписа след груба грешка в защитата на гостите.

След този успех испанците се доближиха на три точки до лидера Шотландия, който записа първа загуба, след като бе спечелил първите си пет мача. Британците обаче продължават да са в добра позиция, тъй като имат преднина от пет точки пред Норвегия. Скандинавците приемат Испания в решителен сблъсък след няколко дни.