Холанд и Дортмунд превзеха Севиля

Спорт
12:01 - 18 Февруари 2021
1141
Холанд и Дортмунд превзеха Севиля

Борусия (Дортмунд) постигна малко очаквана, но напълно заслужена победа при гостуването си на Севиля в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига.

"Жълто-черните" спечелиха с 3:2, макар че домакините поведоха с попадение на Сусо още в 7-ата минута. Махмуд Дахуд изравни 19-ата, а след това два гола на Ерлинг Холанд осигуриха комфортен аванс на германския тим. Резервата Люк де Йонг запази надеждите на андалусийци с точен изстрел в 84-ата минута.

Домакините бяха ролята на фаворит. Те се намираха в серия от 9 поредни победи, а в последните си 19 срещи във всички турнири бяха допуснали само едно поражение - от водача в Ла Лига Атлетико Мадрид.

Представянето на Борусия бе на другия полюс. "Жълто-черните" се смъкнаха до шестото място в Бундеслигата, но не криеха амбициите си да продължат напред в ШЛ.

Тимът от Дортмунд отпадна именно на осминафиналите в Шампионската лига във всеки от предишните три сезона. Севиля пък има общо четири достигания до тази фаза на турнира, като я прескочи само веднъж - през 2018 година, когато елиминира Манчестър Юнайтед.

Двата отбора вече се бяха срещали в евротурнирите. Това се случи в групите на Лига Европа през сезон 2010/11. Тогава андалусийци спечелиха първия двубой в Германия с 1:0, а в ответния сблъсък на "Рамон Санчес Писхуан" нямаше победител - 2:2.