Холанд извива ръцете на Ман Сити

Спорт
17:09 - 12 Септември 2024
960
Холанд извива ръцете на Ман Сити

Головата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд и ръководството на клуба са започнали първоначални разговори за удължаването на договора на норвежеца, който изтича през 2027 г.

„Гражданите“ са готови да удължат контракта на нападателя и да увеличат параметрите по него.

Самият футболист е съгласен да се обвърже за още по-дълго с настоящия си клуб, но има едно деликатно условие, което притеснява Манчестър Сити.

Холанд, чрез агента си Рафаела Пимента, е пожелал в новия му договор да има откупна клауза, а ръководството на Ман Сити не иска да има такава, за да не може друг клуб да вземе норвежеца от „гражданите“ без преговори.

Разбира се, ако Ман Сити удовлетвори желанието на Холанд, откупната му клауза ще бъде космическа и със сигурност ще е в пъти по-висока от тази на Неймар в Барселона, която възлизаше на 222 милиона евро и която ПСЖ плати през 2017 г., за да вземе бразилеца.

Въпреки това, наличието на откупна клауза винаги прави оставането на даден футболист в клуба му малко по-несигурно, тъй като в последните години цените на трансферите вървят главоломно нагоре и клубовете са готови да вадят огромни суми, за да имат играчите, които желаят.

Холанд имаше откупна клауза в договора си с Борусия Дортмунд и чрез нея той премина за 60 милиона евро в Манчестър Сити през лятото на 2022 г., където до момента има 97 гола и 14 асистенции в 102 мача от всички турнири.