Холанд потроши още един рекорд, дузпа измъкна Ливърпул

Битката за Топ 4 става още по-ожесточена

Спорт
08:55 - 04 Май 2023
1617
Холанд потроши още един рекорд, дузпа измъкна Ливърпул

Норвежецът Ерлинг Холанд се разписа веднъж при победата на Манчестър Сити с 3:0 над гостуващия Уест Хем в отложен мач от 28-мия кръг английското първенство и с това подобри головия рекорд на Висшата лига.

Бившият играч на Борусия (Дортмунд) вече има 35 попадения на сметката си, което е с едно повече от постиженията на Анди Коул от сезон 1993/94 и Алън Шиърър от сезон 1994/95, като те правят това в кампания от 42 мача.

До момента Холанд е изиграл 31 мача от 33 за Манчестър Сити, като "гражданите" имат още пет срещи до края.

Успехът над Уест Хем бе много ценен за футболистите на Пеп Гуардиола, тъй като ги върна и на върха в класирането със 79 точки. Те имат с една повече от втория Арсенал, който е и с мач повече.

През първото полувреме Манчестър Сити не успя да преодолее отбраната на "чуковете", но през втората част играта се измени изцяло в полза на домакините. В 50-ата минута Нейтън Аке откри след подаване на Рияд Марез, а 20 по-късно Холанд удвои.

Крайното 3:0 бе оформено от резервата Фил Фоудън в 85-ата минута.

В другия мач, игран снощи, Ливърпул спечели с минималното 1:0 при домакинството си на Фулъм. Единственото попадение в мача падна в 39-ата минута, като точен бе Мохамед Салах от дузпа.

Победата бе пета поредна за мърсисайдци във Висшата лига и с нея те събраха 59 точки от 34 мача. "Червените" са пети в класирането, на четири точки за четвъртия Манчестър Юнайтед, който обаче има два мача по-малко. Фулъм е на 10-о място с 45 точки.

Ливърпул надделя с минималното 1:0 над Фулъм на "Анфийлд" в отложен двубой от 28-ия кръг на Премиър лийг. За мърсисайдци това бе пети пореден успех, като с него тимът на Юрген Клоп се доближи на четири точки зад Манчестър Юнайтед, който в момента заема четвъртата позиция.

"Червените дяволи" обаче са с два мача по-малко. Мохамед Салах отбеляза единствения гол в 39-ата минута, когато бе точен от дузпа. Алисон също имаше своя принос, след като направи по едно важно спасяване в двете полувремена. И в двата случая той бе последна преграда пред своя сънародник Винисиус.

През август Фулъм взе точка от мърсисайдци след 3:3 с Ливърпул. "Котиджърс" нямаха загуба в последните си три срещи с "червените" във всички турнири.