Холщайн Кил постави Байерн на колене (ВИДЕО)

Баварците са аут от Купата на Германия, Томас Мюлер беснее след загубата

Спорт
11:47 - 14 Януари 2021
2065
Холщайн Кил постави Байерн на колене (ВИДЕО)

Втородивизионният Холщайн Кил победи Байерн Мюнхен след изпълнение на дузпи с 8:7 (в редовното време и продълженията 2:2, 6:5 при дузпите) в двубой от втория кръг в турнира за Купата на Германия.

Байерн създаде първата опасност пред вратата на съперника още в 9-ата минута, но ударът на Кимих не намери целта. Все пак пет минути по-късно Томас Мюлер стреля опасно, вратарят на домакините отби топката, която попадна в Гнабри и той откри резултата в полза на Байерн.

В 27-ата минута отново той стреля опасно, но топката мина до дясната греда на вратата на Холщайн. Четири минути по-късно Буна Сар падна в наказателното поле на съперника след съприкосновение с бранител, но съдията остаи играта да продължи.

Томас Мюлер пропусна да увеличи аванса на тима си в 36-ата минута, но топката премина над напречната греда.

Домакините изравниха резултата с попадение в 37-ата минута, когато Фин Бартелс наказа Нойер. В следващата минута гол на Лий от домакините беше отменен поради засада.

Томак Мюлер отново показа неточен мерник в 39-ата минута, а топката мина покрай лявата греда на вратата на домакините.

Байерн отново излезе напред в резултата с гол в 48-ата минута, а Сане прати неспасяемо кълбото във вратата с отлично изпълнение на пряк свободен удар. Домакините отговориха с шут на Мюлинг в следващата минута, но топката не намери целта.

Отново Холщайн направи добра атака в 62-ата минута, но ударът на Дем беше спасен от Нойер. В 66-ата минута Байерн пропусна да реализира трети гол. Три минути по-късно удар на Меес беше спасен от Нойер.

В добавеното време на срещата Холщайн стигна до равенството с попадение на Вал - 2:2, а мачът отиде в продължения. Той засече центриране отляво по атаката и остави отбора си в мача.

В продълженията двата тима не си отбелязаха нови голове и се стигна до дузпите, при първите 5 изпълнения и двата тима не направиха пропуски, но при шестото изпълнение Рока от Байерн пропусна, а Бартелс беше точен и прати отбора си напред в турнира.

След края на драмата нападателят на Байерн Томас Мюлер си изпусна нервите. След мача репортер зададе на Мюлер традиционен въпрос за причината за загубата, но нападателят се подразни от изражението му.

"Какво си мислите? Защо се смеете?", реагира Мюлер. 

Журналистът се опита да го убеди, че е напълно сериозен, но футболистът продължи да настоява, че репортерът е задар въпроса с ехиден тон.