Хомофобия заля центъра на София преди прайда

Радикални националисти налепиха гнусни плакати пред „Шератон”

Новини
13:25 - 07 Юни 2019
5484
Хомофобия заля центъра на София преди прайда

Дни преди съботното прайд шествие подлезът пред бившия хотел „Шератон” в София беше облепен с хомофобски афиши, предупреждаващи столичани за задаващата се „опасност”, видя Lupa.bg.

„Ние няма да позволим гей парад в града ни!”, заричат се националистите от Bfront. „И това ли е просто любов” - питат авторите на скандалния афиш и изреждат „статистически данни”, които биха стресирали всеки нормален индивид.

Според тях „36% от педофилите са хомосексуалисти (въпреки че съставляват само 3,7% от населението), 28% от хомосексуалните мъже са имали повече от 1000 партньора, 64% носят сифилис, 37% са с анален рак, 55% са заразени с ХИВ, а хомосексуалните мъже са 10 пъти по-склонни да употребяват тежки наркотици...”

На сайт, към който препраща линк от иначе шарения плакат, авторите на хомофобското излияние са посочили и „достоверни” източници за изнесените данни, някои от които са от 1984 г.

В интерес на истината част от изнесените статистики са напълно достоверни: 44% от транссексуалните хора имат симптоми на клинична депресия, а 41% са правили опити за самоубийство. Радикалните националисти от „Бял фронт” обаче услужливо са пропуснали да споменат основните причини за това – именно изявената хомофобия като разпространяваната от подобни организации отровна пропаганда.