Хонорарът на Емануела скочи на 12 бона

Провокативната звезда догони Преслава и Галена по тарифа

Нещо за четене
11:24 - 21 Февруари 2024
22087
Хонорарът на Емануела скочи на 12 бона

Емануела догони Преслава и Галена по хонорар. От началото на месеца бившата любима на Мартин Елвиса прибира по 12 000 лева за едно участие, установи „Уикенд”. Това е драстичен скок на тарифата й - само до януари блондинката искаше по 7500 лева. Не е ясна причината за рязкото вдигане на тарифата на фолк дивата, която иска да се мери с Преслава и Галена.

Любимката на хора от всички възрасти си остава Преслава, а на по-разкрепостените Галена, която винаги прави шоу програма по участията си. За двете певици, които от години се състезават за първото място, феновете са категорични, че си заслужават парите, защото пеят на живо и се раздават докрай за публиката. Емануела също не може да се оплаче от участия и има винаги препълнен график, но това беше допреди рязкото покачване на цената й. Малцина заведения са съгласни да плащат новия й 5-цифрен хонорар, който според всеобщото мнение е доста завишен. Отделно собствениците на дискотеки трябва да платят пътни разходи – гориво за лекия автомобил и хотел за артист-изпълнителя и придружаващия го озвучител. Така за едно участие на скандалната изпълнителка трябва да се бръкнат с над 13 бона.

Галена и Преслава

Явно инфлацията се е отразила и на хонорарите на фолка, защото всички изпълнители са вдигнали с поне 500 лева тарифите си, а някои и с по 1-2 бона. Следващите по-високи хонорари са на Ивана с бенда си, Илиян, Джена и Глория, като всичките искат по 8000 лева (9600 лева с ДДС), за да извият глас. Джена и Глория са повишили тарифата си с 1000 лева, докато при Илиян Тупалката е два бона нагоре. Теди Александрова, Роксана и Ариа хващат микрофона срещу поне седем хилядарки, като преди увеличението вземаха по 6000, 5000 и 4800 лева съответно.

Актуалните тарифи на певиците

В графата на скъпоплатените певици влизат още Лидия – 5500 лева (поскъпване с 500 лева) и колежката й Десита (отново с хилядарка нагоре). Важно уточнение е, че при постигната договореност за наемане на изпълнител се изисква 50% авансово плащане.

Емануела съвестно къта хонорарите си и е сред най-имотните певици. Преди 3-4 години фолк фурията се похвали, че си е купила два апартамента в столичния квартал „Бояна” за над 400 000 лв., като е платила сумата, без да тегли кредит, само с лични спестявания.

Изпълнителката на „Нотариално заверен“ има и още един апартамент. С него се сдоби през ноември 2019 г. Имотът се намира на втори надпартерен етаж и включва гаражна клетка от 14 кв. м и 55 кв. м мазе. Всичко това е излязло на Емануела общо 254 257 лв.

Груби сметки показват, че звездата е вложила над 650 бона в имоти, като в тази сума не е включено дизайнерското обзавеждане на апартаментите. Със завишения си хонорар скоро ще събере пари и за четвърти дом.