Хоп! Благодетелят на ПСЖ разследва треньора за... расизъм

Спорт
15:46 - 13 Април 2023
1693
Хоп! Благодетелят на ПСЖ разследва треньора за... расизъм

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал Хелайфи избухна във връзка с разразилия се скандал с расизъм, в който е обвинен треньорът на парижани Кристоф Галтие.

В клуба са започнали разследване на информациите за расистките обиди от страна на Галтие към футболисти по време на престоя му начело на Ница, съобщи „RMC Sport“.

До тази ситуация се стигна след като бившият спортен директор на Ница Жулиен Фурние в имейл твърди, че Галтие е казал поредица от расистки думи, за да се оплаче от големия брой мюсюлмански и чернокожи играчи в отбора от Лазурния бряг.

Затова и Ал Хелайфи се е заел лично с проучването на въпроса, за да се изяснят фактите и да се разбере дали наистина Галтие е казвал подобни неща през август 2021 г.

В случай, че сериозните обвинения се потвърдят, уволнението на Галтие ще бъде незабавно. Ал Хелаифи, който плати 10 милиона евро, за да подпише с треньора през юни миналата година, е разбрал за скандала от медиите и затова сега бърза да разреши случая.

Междувременно организираните привърженици на парижани искат незабавно Галтие да бъде подведен под отговорност и да бъде уволнен в случай, че расистките му обиди бъдат потвърдени.