Хората на Копейкин блокираха пристанището във Варна

От "Възраждане" не желаят България да влезе в Еврозоната

Новини
18:56 - 17 Февруари 2024
3937
Хората на Копейкин блокираха пристанището във Варна

Представители на партия "Възраждане" блокираха днес за няколко часа пристанище Варна – Запад. Причините за недоволството бяха, както въпросът за енергетиката, изграждането на ветрогенератори и приемането на мигранти у нас, така и за отхвърления Референдум за запазване на българския лев.

Според протестиращите отказът от национална валута е отказ от национален суверенитет. Затова "Възраждане" подготвя петиция срещу решението на Конституционния съд относно референдума за еврото. След изборите през юни петицията ще бъде изпратена в Европейския парламент.

"Хората, които в момента са тук и които заради това, че ние блокираме дейността на пристанище Варна-Запад са изцяло на наша страна. Да, не е много приятно че в рамките на няколко часа да бъдат блокирани, но в крайна сметка всички много добре знаят, че вкарването на България в еврозоната е смърт за доходите, смърт за икономиката и смърт за нашите спестявания. Левът е суверенитет. Без българския лев България ще спре да съществува", заяви Костадин Костадинов.