Хората на Слави предлагат Ива Митева-Рупчева за шеф на НС

Новини
12:04 - 15 Април 2021
13644
Хората на Слави предлагат Ива Митева-Рупчева за шеф на НС

Лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обяви, че предложението на партията на Слави Трифонов за шеф на Народното събрание е бившата шефка на правната дирекция в институцията Ива Митева-Рупчева, на която се дължат и част от последните поправки в Изборния кодекс.

Очаквано, както и премиерът в оставка Бойко Борисов вчера обяви, ГЕРБ в парламента предложи Цвета Караянчева за шеф на институцията. Номинацията й бе посрещната от опозицията равнодушно. Шефката на ПГ Десислава Атанасова отчете богата парламентарна биография на колежката си. "Тя е човекът, който промени статуквото в един монолитно-партиен регион, какъвто е Кърджали. Тя е запозната с правилника и дейността на Народното събрание", каза Атанасова, а думите й бяха посрещнати с бурен смях от двете страни на пленарната зала. 

"Да загърбим политическите си пристрастия и да следваме парламентарната традиция така, че най-голямата парламентарна сила да излъчи председател", призова Атанасова. 

Други номинации за шеф на Народното събрание няма. 

Междувременно Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" обяви от трибуната, че тяхната парламентарна група подкрепя номинацията на "Има такъв народ", а именно - Ива Митева-Рупчева.