Хората на Терзиев защитиха Тодева, искат нов избор за комисиите

Бързаха за "червената сватба", хората в залата не знаеха, че са номинирани, обясни Христо Копаранов

Новини
17:16 - 15 Февруари 2024
1409
Хората на Терзиев защитиха Тодева, искат нов избор за комисиите

Минути след като общинските съветници от ГЕРБ в София обвиниха областната управителка Варя Тодева в политическа поръчка и поискаха оставката й, ПП-ДБ-СС защитиха решението й да отмени избора на председатели на комисии.

Общинарят Христо Копаранов обобщи, че тя върнала решение, което е взето набързо извън всякакви срокове. "Всички имаме интерес правилата да се спазват. В правилника на СОС има такива - кога се насрочва заседание, кога се внасят доклади и кога се взима решение", обобщи той.

Копаранов уточни, че това е трябвало да стане най-късно в 16 ч. "Предложенията за тези решения бяха внесени в 18,38 ч. след началото на заседанието. Толкова бързаха да оползотворят "червената сватба", че след като започна заседание предложенията бяха разпределени в 19,59 - час след началото на гласуването им. Решенията се четяха в залата, хората не знаеха че са номинирани", настоя общинарят.

Той обясни, че не възприемат представата на БСП, ГЕРБ и "Възраждане" за прозрачност и информираност за вземане на решения.

"Съгласни сме с връщането на решението. Сега при спазване на нормална процедура всички съветници ще се запознаем с решенията и на следващото редовно заседание ще бъде прието по нормален начин", каза той. От коалицията още в началото предупредили, че изборът ще е незаконен. "Новата сглобка не се съобрази. Слава Богу, сега ще има нормална процедура", заявиха от ПП-ДБ-СС.

ПП-ДБ-СС отрекоха да имат мнозинство в комисиите - нямали такова в нито една.