Хосе Карерас избра оркестъра на Софийската опера

Великият испански тенор ще изнесе грандиозен концерт на 11 май в зала "Арена Армеец"

Новини
16:52 - 09 Май 2019
2871
Хосе Карерас избра оркестъра на Софийската опера

Хосе Карерас е избрал оркестъра на Софийската опера за последния си концерт в България, съобщиха от Операта.

Оркестърът има богата история с най-големите български и световни диригенти. Участвал е в исторически спектакли и концерти с велики оперни певци.

Неслучайно оперната легенда Хосе Карерас избира за свой партньор оркестъра на Софийската опера и балет за сбогуването си с българската публика.
Великият испански тенор ще изнесе грандиозен концерт на 11 май в зала "Арена Армеец" в София, с диригент Давид Хименес, ученик на Херберт фон Караян и племенник на Хосе Карерас.

В бляскавия спектакъл ще участват над 120 човека, а Росен Ненчев, солист от Софийската опера, е избран от самия Хосе Карерас да пее редом с него на сцената. Росен Ненчев е познат на Хосе Карерас като негов специализант. Той е сред участниците във втория и трети майсторски клас на Карерас в Пезаро, Италия. Да пее на една сцена с Карерас е една от големите мечти на Росен Ненчев.

Оркестърът на Софийската опера и балет е бил избран и за изключителния концерт на Пласидо Доминго на площада в свещения град Сантяго ди Компостела, по случай новото хилядолетие.