Хоселу и Начо приключиха с Реал

Единият ще рита в Катар, а другият в Саудитска Арабия

Спорт
16:45 - 24 Юни 2024
1307
Хоселу и Начо приключиха с Реал

Нападателят Хоселу напуска Реал (Мадрид) и е готов да се присъедини към катарския Ал Гарафа, съобщи журналистът Фабрицио Романо.

Реал няма да задейства опцията за откупуване от 1,5 милиона евро, тъй като Хоселу предпочита да приеме ново предизвикателство и да играе в Катар.

Нападателят е наясно, че трудно ще получи игрово време в Реал през новия сезон след привличането на капитана на националния отбор на Франция Килиан Мбапе и бразилския национал Ендрик.

Хоселу игра под наем в Реал през миналия сезон от Еспаньол. Играчът се превърна в златна резерва за "кралския клуб" с два гола в края при победата с 2:1 срещу Байерн на полуфиналите в Шампионска лига.

Начо Фернандес също вече не е футболист на Реал Мадрид, като ще продължи кариерата си в саудитския Ал Кадсия, с който e подписал до 2026 година.

Централният защитник напуска „Сантиаго Бернабеу“ като капитан и като футболистът с най-много трофеи с отбора, заедно с Лука Модрич – по 26.

След 23 години в „кралския“ клуб, Начо поема по нов път. Един от любимците на публиката записа 364 мача с екипа на Реал Мадрид, в които вкара 16 гола и асистира за 10.

Начо спечели 6 Шампионски лиги, 5 Световни клубни първенства, 5 Суперкупи на Испания, 4 титли от Ла Лига, 4 Суперкупи на УЕФА и 2 Купи на Краля.