Хоселу изкачи Реал на върха

Кралския клуб победи Хетахе с 2:0

Спорт
11:10 - 02 Февруари 2024
1332
Хоселу изкачи Реал на върха

Реал Мадрид си върна първото място в Ла Лига. „Лос бланкос“ спечелиха с 2:0 гостуването на Хетафе от 20-ия кръг на Ла Лига. Неочакван голмайстор в лицето на Хоселу реализира и двете попадения в мача. Нападателят беше точен в 14-ата и в 56-ата минути.

Така Реал събра 57 точки и е на върха в Ла Лига, докато Хетафе е 10-и с 29 точки.

Още от самото начало мадридчани контролираха събитията на терена. В 9-ата минута удар на Хоселу се отби от напречната греда. Малко след това Сориа парира шут на Винисиус.

Четвърт час след първия съдийски сигнал Реал излезе напред в резултата. Лукас Васкес проби отдясно и намери в наказателното поле Хоселу, който се разписа за 1:0. До края на първата част резултатът се запази непроменен.

Хетафе беше много близо до изравняването на резултата в 52-рата минута. Мейсън Грийнууд напредна с топка в крака и стреля от границата на наказателното поле. Топката се отби от десния страничен стълб и излезе в аут.

Секунди по-късно гостите до голяма степен решиха мача в своя полза с втори гол. Винисиус комбинира с Хоселу, който моментално прати топката в мрежата с хубав удар от границата на наказателното поле.

В 73-тата минута Хетафе отново уцели гредата. Борха Майорал овладя на чиста позиция, но стреля в левия страничен стълб.

Веднага след това Модрич излезе сам срещу вратаря на домакините, но не съумя да го преодолее. Сориа се отчете с невероятна намеса.

Последната опасност пред една от двете врати създаде Грийнууд десет минути преди края. Неговият удар обаче не беше точен.