Христо Белстойнев е прокурорът, пребил жена на паркинг

Пострадалата е в болница с комоцио

Новини
16:30 - 14 Юни 2019
31485
Христо Белстойнев е прокурорът, пребил жена на паркинг

Христо Белстойнев е героят - прокурор от Самоков, който наби жена посред бял ден на улицата в сряда. Магистратът е нападнал дамата на паркинга пред сградата на райсъвета в рилското градче. В тази връзка той е призован на 17.06.2019 г. за привличане към наказателна отговорност и разпит в качеството на обвиняем.

Разследването се провежда от следовател при СО-СГП под надзора на Софийска градска прокуратура /СГП/. До момента е установено, че на 12.06.2019 г. на въпросния паркинг прокурорът е извършил хулигански действия и нанесъл побой на свидетелката Д.Г. Пострадалата е настанена в самоковската болница, където се охранява.

Нараняванията на пациентката представляват леки телесни увреждания, информира д-р Стойчо Гълъбов. „Те са по-скоро козметични като се имат предвид хематомите и охлузванията по лицето и горната част на тялото” – сподели още специалистът. По думите му жената няма комоцио и си спомня ясно цялото събитие. Консултирана е с невролози и са направени съответните снимки.

Към настоящия момент са извършени процесуално-следствени действие и разследването по случая продължава. Самият Христо Белстойнев отказа да коментира казуса и обеща да го направи след изслушването в понеделник. Тогава ще стане ясно дали ще продължи да бъде действащ прокурор в Районна прокуратура-Самоков. Развръзката предстои в следващите дни. Освен като магистрат, мъжагата се изявява и като централен нападател на местния ФКФалит (Синята лавина).