Христо и генералът стреснати: Ма хайте Терзиев, по-добре Кирил да дойде

Лидерите на ДБ в ужас от загуба на актива и симпатизанти заради ДС-корените на кандидат-кмета

Новини
12:27 - 13 Юли 2023
8093
Христо и генералът стреснати: Махайте Терзиев, по-добре Кирил да дойде

След пороя от гняв и възмушение към кандидат-кмета Васил Терзиев заради ДС корените му и яростта на десните симпатизанти, ДБ втвърдиха позицията си и опитват да извоюват заден ход.

Огъналите се Христо Иванов и ген. Атанасов са се видели в чудо и в паника да не изгубят избирателите си и са поискали от ПП да оттеглят шефа на "Телерик". Остра реакция за съгласието с номинацията на Терзиев дойде и от актива на тъмносините.

Двамата лидери са дали и ексцентрично предложение - че кандидатурата на Кирил Петков  би била много по-успешна,100% разпознаваем е, олицетворява реформите  и това би бил най-умният и печеливш ход, макар и закъснял.

Апелът на десните е дошъл на закритата лидерска среща в понеделник.     

Двамата съпредседатели на ДБ са признали, че активистите им са разярени от фаворита за градоначалник и пред тях стои огромният риск да изгубят сериозна част от члентовегте и симпатизантите си.

Лидерската двойка от ДБ са настоявали, че все още не е късно да се направи промяна и да се издигне по-консенсусна кандидатура с чисто минало. „Може да загубим катастрофално изборите.”, предупредили доста притеснени Атанасов и Иванов „Промяната”.

Тревогите и деликатното положение на Иванов и Атанасов спрямо феновете им едва ли ще накара "Промяната" да се самоопровергае, като се откаже от дълго рекламирания си фаворит, но така или иначе, в лагера на управляващата коалиция върви разцепление.