Христо Иванов: Борисов да стартира процедура за отстраняване на Гешев

Лидерът на ДБ внесе сигнал срещу главния прокурор в Министерския съвет

Новини
17:06 - 22 Юли 2020
2399
Христо Иванов: Борисов да стартира процедура за отстраняване на Гешев

Лидерът на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че организацията му ще търси всякакви начини за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев - чрез демонстрации и чрез внасянето на сигнали в Министерския съвет и Висшия съдебен съвет. Бившият правосъден министър обяви намерението си преди да внесе сигнал срещу обвинител №1 в Министерския съвет.

Според Иванов, Гешев многократно е осъществил едно от изискванията за отстраняването му - уронване престижа на съдебната власт. Конкретни данни за това са поместени на 14-те страници на сигнала.

"Ние ангажираме отговорността на премиера Бойко Борисов пред цялата нация да разпореди на своя министър на правосъдието да стартира процедура по отстраняването на Гешев от поста главен прокурор. Без това действие ние не може да възстановим правовия ред в България. Без това действие ние не можем да завършим това, което хората започнаха на Росенец, а именно - осветяването на империята от корупция, лъжи и престъпления на Пеевски, в която Бойко Борисов и Иван Гешев са просто слуги", заяви Иванов.