Христо Иванов: ДБ няма проблем с кандидат-премиер Асен Василев

Огромни са рисковете, ако страната тръгне на избори, повтори лидерът на ДаБг

Новини
10:46 - 21 Юли 2022
1676
Христо Иванов: ДБ няма проблем с кандидат-премиер Асен Василев

Председателя на "Демократична България" Христо Иванов определи като "крачка към възстановяване на възможността за постигане на общата цел - борба с корупцията" приемането в правна комисия на антикорупционния проектозакон.

Правната комисия прие проектозакона за противодействие на корупцията
Очаква се днес по обяд от партия му да се срещнат с БСП, за да обсъдят съставяне на кабинет с третия мандат.

БСП ще разговаря за ново правителство с ДБ и депутатите, напуснали ИТН
Преди срещата Христо Иванов отправи и призив за формиране на правителство.

"Страната трябва да има управление. Рисковете, свързани с това да проведем избори в този момент, в който трябва да подготвяме държавата си за тежката зима, която ни очаква, и при положение, че в следващия парламент не изглежда да бъде по-просто от гледна точка на съставянето на правителство, са много големи.

И по-разумно е според нас, от наша гледна точка, да се състави такова управление. Има възможности за това, въпрос е на добра воля, на професионализъм. В крайна сметка не може осем месеца след като сме получили доверието на хората да управляваме да кажем: Ние не се справяме".

По думите му за "Демократична България" евентуална номинация на Асен Василев за премиер е приемлива.

"Ако продължаваме промяната преценят да излъчат г-н Асен Василев, това за нас няма да е нито новина, нито някакъв въпрос. На етапа на първия мандат това беше тяхната номинация. Ние сме преговаряли и работили с него. Няма тема за нас."