Христо Иванов: Наслушахме се на Борисовите умотворения

ГЕРБ лъжат, за да рушат доверието в машините и хората да не гласуват, обясни лидерът на ДБ

Новини
15:10 - 08 Ноември 2021
2621
Христо Иванов: Наслушахме се на Борисовите умотворения

"Гледахме поредното излияние на борисовите умотворения. Не бих му обръщал внимание, ако не бяха толкова много лъжи на едно място. И ако всичко това не беше насочено към една цел - хората да не излязат да гласуват. да нямат доверие в избирателния процес и така изборите да се решат от твърдото ядро на ГЕРБ. Това е целта на Борисов", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов от Велико Търново, където е водач на листата на коалицията.

"Четиримата конници на апокалипсиса, които контролирали софтуера, които никой не знае кои са тези хора, най-накрая чухме за някакви сестри и братя и не знам какво си", каза още Иванов и посочи, че за контрол на софтуера е нужно всички партии да имат достъп до сорс кода.

"Борисов, твоите хора в ЦИК си стоят на ушите и не ни подкрепят в усилията ни да получим както е по закон, сорс кода. Тази думичка запомни, "изходен код" на български. Кажи на Ципов, експертите на БСП, ДПС и всички други експерти да получат достъп до този код и тогава всички ще са сигурни в този код. Спри да лъжеш и да измисляш някакви невероятни истории за готвени нарушения на изборите. Ако имаш доказателства, обърни е към твоя приятел Гешев. Севи може да му пише в чатчето. Сезирайте го, защото така се прави. Да вземе да свърши най-накрая някаква работа", обясни още съпредседателят на ДБ и поиска да не се плашат избирателите в последната седмица.

Той отрече коалицията да сие  сътрудничела с ДПС в 46-ия парламент. "Всички заедно и с ГЕРБ гласувахме за състава на комисиите. Колкото ние сме участвали в тяхното разпределение, толкова и вие сте участвали", каза Иванов и добави, че другия съпредседател на ДБ Атанас Атанасов предложил да не се гласува нов шеф на БНБ, макар Борисов да посочи, че отмяната на гласуването е дело на ГЕРБ.

"Питаш какво общо има ГЕРБ с ДПС. Велико Търново има кмет, който не преосто е подкрепен от ГЕРБ, а е местния феодал от ГЕРБ. Той е висш партиен функционер, а сега, Борисов, обясни защо този човек се гушка, както ти казваш, не знам по боксерки или по анцуг, с Пеевски. Защо други твои кметове се гушкат с Пеевски", попита Иванов.