Христо Иванов: Не разговаряме за министерски пейки и маси

Не съм прехвърлял на никого топката, в Росенец застанах с лицето си, обясни лидерът на ДБ

Новини
16:03 - 19 Април 2021
1906
Христо Иванов: Не разговаряме за министерски пейки и маси

Не влизаме в дебат за министерски пейки, маси и кресла, бихме дали подкрепа за кабинет на промяната, обясни лидерът на ДБ Христо Иванов след края на консултацията при президента. 

Бившият правосъден шеф обясни, че при сегашната ситуация е сложна за съставяне на кабинет. Аритметиката е много трудна, каза той. В началото на разговорите, Иванов не скри, че с 27 депутати, няма как да претендират за мандатоносител и съставяне на кабинет.

Лидерът на ДБ поясни, че дясната коалиция няма да направи компромис с основните си принципи, заявени в декларацията от декември. 

Христо Иванов обясни, че започват разговори с политическите сили по промените на изборния кодекс тази седмица.

По повод твърденията, че с ДПС си прехвърлят топката, Иванов поясни: "На никого не прехвърлям топката, бил съм на Росенец и отговарям с лицето си."

Иванов се похвали, че плажът на Росенец официално вече е достъпен за всеки български гражданин. 

На въпрос дали ще стигне времето в това Народно събрание да се приемат заявените промени в изборния кодекс, Иванов обясни: "Трябва да се фокусираме върху минимум изменения, за да не позволим, ако мандатната процедура не е успешно, да стигнем до нови избори, без да сме осигурили прозрачни и честни избори".

Иванов отсече, че ДБ не подкрепя мажоритарния вот. Благодаря, че ИТН ги оставят за друг период, това е въпрос на мъдрост, благодари той на партията на Трифонов. 

Този парламент е с хора, които за първи път се запознават с практиката в това НС, те ще влязат в кондиция. В този парламент има повече характер, дебати, отчете Иванов.